Fairtrade ontbijt op de Camminghaschool

Het jaarlijkse schoolontbijt op de Camminghaschool stond in het teken van Fairtrade producten. Het ontbijt van dinsdagmorgen 17 mei sloot goed aan op de Campagne Bunnik Fairtrade. Bij Fairtrade producten krijgen boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs en zijn de omstandigheden waarin zij werken menswaardig. Op http://www.bunnikfairtrade.nl leest u meer. En op pagina 19. (Foto: Edward Mac Gillavry)

Al veel fairtrade

Geen kinderarbeid, geen extreem lange werkdagen en aandacht voor milieuvriendelijke processen – de Fairtrade producten smaakten dinsdag goed op de Camminghaschool. (Foto: Edward Mac Gillavry)

Het fairtrade ontbijt bij de Camminghaschool dinsdag is één van de acties die de Campagne Bunnik Fairtrade van harte ondersteunt. Maar er gebeurt meer in de gemeente.

Door Edward Mac Gillavry, Bunnik

Bunnik heeft zich inmiddels aangemeld als Millennium Gemeente. De gemeente zal zich vooral op duurzame inkoop en eerlijke handel gaan richten. Bunnik doet op deze manier mee met een landelijke actie om te helpen de acht door de Verenigde Naties in 2000 opgestelde millenniumdoelstellingen vóór 2015 te halen.

Bunnik kan ook Fairtrade Gemeente worden, maar daar worden strengere eisen aan gesteld. Bij de millennium actie volstaat de inzet van een gemeente om de duurzaamheid-doelen te realiseren. Bij de fairtrade campagne dienen nauw omschreven criteria te worden behaald. Het Platform Bunnik Fairtrade is bezig om te inventariseren of Bunnik aan die criteria kan voldoen. Bij winkeliers, bedrijven, horeca ondernemingen en andere maatschappelijke organisaties zoals scholen en kerken wordt de verkoop en het gebruik van fairtrade producten geïnventariseerd en gestimuleerd.

Bij de winkels zijn al veel fairtrade producten te koop. In supermarkten is het aanbod aan kruidenierswaren zelfs groot. Het enthousiasme van het bedrijfsleven voor duurzaamheid en fairtrade is indrukwekkend. De interesse van scholen voor relevante wereldproblemen en andere maatschappelijke problemen is prijzenswaard. Diverse scholen hebben al lessen over fairtrade gegeven met door de campagne beschikbaar gestelde lespakketten. Voor de kleine groep hard werkende vrijwilligers van de fairtrade campagne zijn het inspirerende voorbeelden om nog dit jaar het doel te halen: Bunnik Fairtrade Gemeente!

(Bericht van Platform Bunnik Fairtrade. Verschenen in De Nieuwsbode editie Bunnik van 18 mei 2011 op voorpagina en pagina 19)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s