Bunnik is nu een Millenniumgemeente

Wethouder Yvon Hoogendijk met het bord dat bij de toegangswegen wordt geplaatst. Foto: Kuun Jenniskens

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN – Met millenniumgebakjes, wapperende
millenniumvlaggen voor het gemeentehuis, folders en het symbolisch opschroeven van een bord Millenniumgemeente markeerde wethouder Yvon Hoogendijk (P21) het feit dat Bunnik nu feitelijk een Millenniumgemeente is geworden.

Om zo ver te komen hebben het Platform Fair Trade, de Milieugroep Bunnik en Vluchtelingenwerk zich flink ingespannen. In de gemeente Bunnik richt men zich vooral op de doelen ‘eerlijke handel’ en ‘duurzaam inkopen’. De gemeente zelf doet momenteel voor 58 procent haar inkopen op een duurzame manier: “Jaren geleden is het doel gesteld dat dit in 2010 75 procent zou moeten zijn, dat is dus niet helemaal gelukt – maar we zijn op de goede weg”, aldus de wethouder. In 2015 (einddatum van de door de VN gestelde Millenniumdoelen) moet er voor 100 procent duurzaam worden ingekocht.

Bij alle toegangswegen tot de gemeente Bunnik zal binnenkort het rode bord ‘Millenniumgemeente’ hangen. Het campagnemateriaal wordt verschaft vanuit het landelijke project Millenniumgemeente. Een groep inwoners die zich hebben verzameld als Fair Trade Platform is hard bezig Bunnik nog weer een stap verder te brengen en wil dat Bunnik een Fair Trade gemeente wordt – dat betekent onder andere dat in Bunnikse winkels veel Fair Trade producten te koop zijn. (KJ)

Uit Bunniks Nieuws van 18 mei 2011

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s