Bunnik op weg naar titel ‘Fair Trade gemeente’?

ODIJK – Het Platform Bunnik Fair Trade wil graag dat Bunnik een Fair Trade gemeente wordt. Bij ondernemers vindt men al veel gehoor – maar het initiatief wordt alleen succesvol als de gemeente zelf ook meedoet. De kans hierop lijkt vergroot, nu de gemeente heeft uitgerekend dat het op zich niet veel extra geld gaat kosten. 

Naast koffie en thee moet de gemeente in haar kantine nog 4 Fair Trade producten aanbieden – zo luiden de regels van het landelijke initiatief Fair Trade gemeente. Probleem is dat de gemeente geen producten verkoopt in de personeelskantine. En de huidige leverancier heeft ze niet. Het idee is nu dat de Voedselgroep Bunnik leverancier wordt voor deze producten. De producten kunnen dan tijdens bijeenkomsten worden geserveerd of in de snoepautomaat worden verkocht. Omdat deze producten wat duurder zijn kost dit de gemeente Bunnik naar verwachting op jaarbasis 500 euro. Verder moet de gemeente bij inkoop en aanbesteding ook bepaalde Fair Trade criteria gaan hanteren.

Het college – het is de portefeuille van wethouder Yvon Hoogendijk (P21) – lijkt positief te staan tegenover deze ontwikkeling en gaat nu dus een raadsvoorstel voorbereiden waarin dit aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. (KJ)

Uit Bunniks Nieuws van 29 juni 2011

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s