Campagne Fairtrade op Bunnik Fair

‘Waar te koop in Bunnik’ vindt gretig aftrek

BUNNIK – Op de eerste Bunnik Fair van afgelopen zaterdag deelde de Campagne Bunnik Fairtrade op ruime schaal de folder ‘Waar te koop in Bunnik’ uit. Ook twee dozen fairtrade bananen vonden hun weg naar de inwoners van Bunnik. Met het proeven van diverse fairtradewijnen en –vruchtensappen was de kennismaking met de fairtradegedachte compleet.

Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat de leveranciers van de grondstoffen, vooral boeren in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, die voldoende is om in hun levensonderhoud te voorzien. En dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid en geen extreem lange werkdagen. En met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Op schema

Platform Bunnik Fairtrade, de breed samengestelde groep mensen uit de kring van ondernemers, kerken, vredes- en milieugroepen en mensen die op persoonlijke titel deelnemen, streeft ernaar dat Bunnik voor het einde van het jaar de titel ‘Fairtrade gemeente’ mag voeren. De campagne is wat dat betreft op schema, nu ook het college van Bunnik de gemeenteraad heeft voorgesteld zich uit te spreken vóór Fairtrade.

De folder ‘Waar te koop in Bunnik’ is ook te downloaden via website http://www.bunnikfairtrade.nl, Fairtrade producten, Waar te koop in Bunnik. In de folder vindt u naast fairtrade producten ook een compleet overzicht van duurzame producten, biologische producten en streekproducten die in Bunnik, Odijk en Werkhoven te koop zijn. (Tekst en foto: Edward Mac Gillavry)

(Bericht van Platform Bunnik Fairtrade. Verschenen in Bunniks Nieuws ‘t Groentje en De Nieuwsbode editie Bunnik van 31 augustus 2011)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s