Raad voor Fairtrade

Platform Bunnik Fairtrade wil in november officiële aanvraag indienen

Door Edward Mac Gillavry

Bunnik/Odijk/Werkhoven – Tijdens de raadsvergadering van 22 september heeft de gemeenteraad van Bunnik het raadsvoorstel Bunnik Fairtrade aangenomen. De fracties van CDA, De Liberalen en Perspectief 21 stemden allen voor.

Hiermee spreekt de raad zich uit te voldoen aan de voor de gemeente gestelde criteria om Fairtrade Gemeente te worden. Het is een belangrijke stap in het streven van de Campagne Bunnik Fairtrade om het certificaat te behalen. Nadat het besluit was gevallen, deelde P21 raadslid mevrouw Schipper Fairtrade vlaggetjes uit aan de raadsleden en wethouders.

Op weg naar certificaat

De medewerkers van de Bunnikse campagne treffen nu voorbereidingen om in november de officiële aanvraag in te dienen bij de Landelijke Fairtrade Organisatie. Na beoordeling van de jury kan waarschijnlijk rond de jaarwisseling het certificaat ‘Fairtrade Gemeente’ worden verkregen.

De toezegging van de gemeente was op het laatst de grootste zorg voor Platform Bunnik Fairtrade. Op het gebied van bedrijven, winkels, horeca en maatschappelijke organisaties was het allemaal al zeer goed gegaan. Nu gaat het nog om het laatste bedrijf of het laatste product, maar het Platform twijfelt er niet aan ook dit te gaan halen op tijd voor de beoordeling van de jury.

Inmiddels zijn er in Nederland 16 Fairtrade Gemeenten, waaronder in onze omgeving Utrecht, Nieuwegein en Houten. De Bilt heeft onlangs zijn aanvraag ingediend. Nog eens 76 gemeenten zijn actief met de campagne bezig.

(Bericht van Platform Bunnik Fairtrade, verschenen in De Nieuwsbode editie Bunnik van 28 september 2011)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s