Barbaraschool is Fairtrade School

B24MDfairtradebarbaraLeerlingen van de Barbaraschool zijn er trots op dat hun school nu een ‘Fairtrade School’ is. Achteraan vlnr: voorzitter Bunnik Fairtrade Campagne Rob de Coole, schooldirecteur Hanneke Dekker en wethouder Bert Koopmanschap. Foto: Marijke Dekker.

BUNNIK – De Barbaraschool is de eerste ‘Fairtrade School’ in de gemeente Bunnik. Wethouder Bert Koopmanschap overhandigde vorige week donderdag het officiële bord aan schooldirecteur Hanneke Dekker. Natuurlijk in aanwezigheid van de trotse leerlingen.

Het is voor het eerst dat het Platform Bunnik Fairtrade zelf een dergelijk certificaat toekende. Tot nu toe werden Fairtrade titels aan lokale organisaties toegekend door de landelijke Fairtrade Campagne in Culemborg. Schooldirecteur Hanneke Dekker ondersteunt de Fairtrade-gedachte van harte: “Het zijn mooie onderwerpen om de kinderen bewust te maken van wereldproblemen. De betrokkenheid bij de leerlingen is groot.”

De school organiseerde vorig jaar al een Fairtrade markt – waar wethouder Koopmanschap nog een mooi vogelhuisje bleek te hebben gekocht – en dit jaar staat het thema ‘chocola’ centraal. Inmiddels wordt er al druk gebrainstormd over onderwerpen voor volgend jaar – misschien wel de kledingindustrie. Ouders en kinderen worden via de schoolkrant en de maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte gehouden van Fairtrade-ontwikkelingen.

Dekker is blij met de titel ‘Fairtrade School’: “De titel geeft ook een erkenning om maatschappelijk betrokken zijn en ook dat willen we als school uitstralen!” (MD)

(Verschenen in Bunniks Nieuws ’t Groentje van 12 juni 2013).

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s