Gemeente schenkt nu altijd Fairtrade koffie

Gemeente schebkt nu altijd Fairtrade koffieRob Zakee met de heer Nieland en mevrouw Strop. Foto: Edward Mac Gillavry

ODIJK – Met de aanschaf van nieuwe koffieapparaten in de pantry’s voldoet de gemeente volledig aan de voorwaarden van Stichting Bunnik Fairtrade. Voorheen was alleen de koffie uit kannen Fairtrade. Voor de gemeente zit er nog een voordeel aan: de koffie is lekkerder en goedkoper geworden.

Op donderdag 15 mei 2014 werd dit mooie feit door Wethouder Rob Zakee, mevrouw Strop en de heer Mac Gillavry (Stichting Bunnik Fairtrade) en de heer Nieland (firma Darboven) officieel bekrachtigd onder het genot van een kopje fairtrade koffie.

Naast het fairtrade label zijn ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijke voorwaarden voor de gemeente. De firma Darboven voldeed aan deze voorwaarden en mocht daarom de nieuwe apparaten leveren waarmee uitsluitend fairtrade koffie wordt geschonken. Ook de thee en suiker hebben het fairtrade-label.

Wat wethouder Zakee betreft is dit nog maar het begin. “De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Er wordt in de gemeente al veel aan duurzaamheid gedaan en ik zou dit graag verder willen uitbreiden. Ik ben ervan overtuigd dat er in onze gemeente veel ondernemers zijn die hier met ons gevolg aan willen geven”. Hij gaf ook aan blij te zijn met het werk van de Stichting Bunnik Fairtrade. Naast de uitgebreide inventarisatie die de Stichting heeft gedaan bij bedrijven in de gemeente, organiseert zij ook regelmatig MVO-avonden. “Beide fantastische initiatieven”, aldus wethouder Zakee.

(Verschenen in Bunniks Nieuws ’t Groentje en De Nieuwsbode editie Bunnik op 21 mei 2014)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s