PKN Bunnik Fairtrade kerk

PKN Bunnik Fairtrade kerk

BUNNIK – De Protestante Gemeente Bunnik heeft zondag 29 november de titel Fairtrade Kerk gekregen, na afloop van de kerkdienst. Stichting Bunnik Fairtrade die de Fairtrade campagne in Bunnik uitvoert, waardeert hiermee dat de kerk fairtrade producten gebruikt.

De Protestante Gemeente Bunnik beperkt het gebruik van fairtrade producten niet alleen tot koffie en thee. Ook fairtrade vruchtensappen en wijn worden structureel gebruikt. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van fairtrade ingrediënten bij de Schuif-Maar-Aan maaltijden. Tekenend voor de betrokkenheid van de kerk was de actieve inzet bij het oprichten, al 30 jaar geleden, van Voedselgroep Bunnik, die Fairtrade producten wekelijks op de markt verkoopt.

Na afloop van de kerkdienst in de Oude Dorpskerk afgelopen zondag werd het bord ‘Fairtrade kerk’ overhandigd door Rob de Coole, voorzitter van Stichting Bunnik Fairtrade. Het werd in ontvangst genomen door Leen Vernie, voorzitter van de kerkenraad. Rob de Coole benadrukte nog eens dat Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat de leveranciers van de grondstoffen, vooral boeren in de derde wereld, een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, die voldoende is om in hun levensonderhoud te voorzien. En dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn.

Stichting Bunnik Fairtrade moedigt PKN Bunnik aan via het kerkelijk netwerk andere lokale organisaties en bedrijven deelnemer te laten worden van Fairtrade Gemeente Bunnik. (EMG)

(Verschenen in Bunniks Nieuws en De Nieuwsbode Bunnik op 2 december 2015)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s