Fairtrade bij de Barbaraschool

BUNNIK – In het kader van de vastenactie was vorige week bij de Barbaraschool de aandacht gericht op Oeganda en het verbouwen van Fairtrade koffie.

De school zamelde geld in voor een project in Oeganda. Op maandag 14 maart 2016 gaf Laura van Schaik een presentatie over het Afrikaanse land. Laura is student pedagogsiche wetenschappen in Utrecht. Ze deed een paar maanden vrijwilligerswerk in een weeshuis niet ver van de Oegandese hoofdstad Kampala. De leerlingen luisterden aandachtig naar Laura’s verhaal, waarin ze veel aspecten van de Oegandese samenleving liet langskomen.

De rest van de week was er in de aula van de school een Koffie-to-go hoek waar ouders ‘s ochtends na het brengen van hun kinderen even een kopje koffie of thee konden drinken. Als echte Fairtrade school werden er Fairtrade chocoladerepen en stroopwafels verkocht. Voor de minder zoetekauwen waren er biologische appels. Ook de opbrengst hiervan kwam ten goede aan de vastenactie. (Tekst en foto Edward Mac Gillavry)

Fairtrade bij de Barbaraschool

Hannah (groep 5) en Rick (groep 6) waren dinsdagmorgen druk om alle klanten in de Koffie-to-go hoek te bedienen.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s