MVO-bijeenkomst 2014

Inspirerende lezingen

MVO-bijeenkomst 2014

Jos Ruijs van Figi (links) en Erik-Jan Ginjaar van Postillion.

BUNNIK – Op dinsdag 6 mei 2014 organiseerde Stichting Bunnik Fairtrade een avond over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Jos Ruijs, directeur van Hotel Theater Figi in Zeist, vertelde aan de hand van zeven criteria waar Figi voor staat. Collega Erik-Jan Ginjaar, directeur van Hotel Postillion Utrecht Bunnik, was gastheer van deze avond. Belangeloos had hij een zaal beschikbaar gesteld.

Figi ondersteunt niet direct winstgevende activiteiten, al moet het bedrijf zakelijk renderen. Mooi voorbeeld is het transport van overtollige geworden dekbedden naar Litouwen met de eigen bestelbus. ‘Gooi nooit iets weg’ zei Ruijs, maar wees creatief en bedenk een zinvolle tweede bestemming.

Goed design, duurzame materialen en zorgvuldig onderhoud is ook één van Ruijs’ doelen. Het levert een constructieve bijdrage aan het behoud van het milieu. Figi plaatste ook een warmte-kracht koppeling. Een hele investering, maar wel minder CO2 uitstoot, meer bedrijfszekerheid en meer rendement.

Op een andere manier, maar even enthousiast, vertelde Erik-Jan Ginjaar over het geheel vernieuwde Postillion hotel en congrescentrum. Ook hij stond stil bij een aantal MVO aspecten in zijn bedrijfsvoering. Na een korte rondleiding werd door de aanwezigen nog lang nagepraat aan de bar. (Tekst en foto: Edward Mac Gillavry)