Verhaal over Fairtrade

Verhaal over FairtradeTijdens de voorleesochtend 31 januari 2014 op basisschool De Bongerd in Odijk, las bestuurslid Aantje Leeuwis van Stichting Bunnik Fairtrade een verhaal voor aan groep zes. “Fairtrade is vrij lastig uit te leggen aan kinderen. Er bestond ook geen verhaal over dat voor hen geschikt is. Daarom heb ik het zelf geschreven.” Het verhaal gaat over Rigoberta, een meisje in een dorp in Mexico, waar koffiebonen worden geplukt. Het verhaal maakt duidelijk hoe het leven van het meisje verbetert doordat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product. De leerlingen luisterden met intense aandacht. Na afloop stelden ze enorm veel goede vragen. Ook kreeg de Stichting Bunnik Fairtrade een grote bedankkaart. (Foto: Edward Mac Gillavry)

Lees het hele verhaal van Rigoberta

Verhaal over Fairtrade (2)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s