Introductie Fairtrade producten bij de gemeente

BUNNIK – Medewerkers van de gemeente Bunnik maakten vorige week donderdag kennis met de Fairtrade producten die de gemeente zelf gaat voeren. Het gaat voornamelijk om thee en om wijn en vruchtensap voor bijeenkomsten. Voedselgroep Bunnik levert de producten en presenteerde zich met een stand in de hal van het gemeentehuis.

Wethouder Bert Koopmanschap liet weten blij te zijn met het initiatief van Platform Bunnik Fairtrade. Hij zag het streven om Fairtrade gemeente te worden in een breder perspectief. Hij hoopt dat in regionaal verband bedrijven hun ervaringen met duurzaam ondernemen zullen delen en hun onderlinge contacten zullen versterken.

Voorzitter Rob de Coole van het Platform vertelde dat al 78 gemeenten in Nederland actief met de campagne bezig zijn. 19 gemeenten hebben de titel ‘Fairtrade Gemeente’ inmiddels behaald. Nog deze week zal de Bunnikse campagne zijn aanvraag indienen bij de landelijke Fairtrade organisatie. Zie voor meer informatie http://www.bunnikfairtrade.nl. (Tekst en foto: Edward Mac Gillavry)

(Bericht van Platform Bunnik Fairtrade. Verschenen in Bunniks Nieuws ‘t Groentje en onder de titel ‘Fairtrade proeven’ in De Nieuwsbode editie Bunnik, van 9 november 2011)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s